Rólunk

Dr. Pusztai Éva – szakmai vezető

Nyughatatlan ember vagyok – ez is lehet az oka annak, hogy egész életemben tanultam. Közgazdaságtant, szociológiát, pszichológiát, nyelveket, az utóbbi tíz évben főleg a tanulással összefüggő tudományokat. 

Sokat és eredménnyel tanultam, de mindig voltak tanulási problémáim. Én tapasztalatból tudom milyen az, ha valaki csak ül a könyv fölött, nem tud koncentrálni, feledékeny, és utálja az egészet. 

A tanulás az agyhoz kötődik, de valójában egész lényünkkel, testünkkel és lelkünkkel vetjük bele magunkat, vagy halogatjuk a tennivalóinkat az utolsó utáni pillanatig. Ha bennünk lakó dezertőrök a test és lélek egységén, finom összhangján repedést találnak, máris támadnak. A legtöbb bajunk a tanulásban, de az élet más területein is ennek az egységnek a megbomlásából fakad. A keleti kultúrák évezredek óta ápolják és gyakorolják a test és lélek egységét, ezért jógázok, meditálok. 

Nagyszerű fiaim vannak, akiktől hihetetlenül sokat tanulok. Sok örömet szereznek a növények a kertemben és kedves állataim - Fifi kutya, a két cica, Dagi és Tomi, Béla bácsi, a görögteknős, akiről nemrégen derült ki, hogy nem is bácsi, hanem néni.

Varga Dániel – koordinátor

Javarészt a véletlennek köszönhetően kerültem a rendszerváltás környékén formálódó új oktatási rendszer egyik legérdekesebb, és akkor még egyedülálló iskolájába, az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba. Nem véletlenül használom az "érdekes" jelzőt: remek négy és fél évet töltöttem ott, úgy emlékszem sose unatkoztam. 

Az iskola speciális nevelési elveit maradéktalanul kihasználva minimális időtfordítottam a tanulásra és az így szerzett rengeteg szabadidőmben jókedvű gyerek és lázadó tinédzser voltam. Szüleim természetesen jó sokat aggódtak és veszekedtek velem. Emlékszem nemegyszer szóba került a "Dani, mi lesz belőled?!"-témakör :) 

Jórészt ennek az aggodalomnak is köszönhetően aztán a dolgok persze helyrekerültek. Tanári diplomát szereztem, közben dolgoztam egy, a túlélésért kűzdő, kis irodabútor-gyártó cégnél, majd több mint nyolc évet különböző telekom cégeknél. Az elmúlt négy évben közösen felépítettük büszkeségünket a tanulasmodszertan.hu-t. Most ennek vezetése, fejlesztése tölti ki hétköznapjaim jelentős részét. Dolgozom emellett a Kékpont addiktológiai központ EU-ügyekért felelős projekt koordinátoraként. 

Nekem csak egy cicám van :)