Miért kedvelt nyaralási célpont Horvátország?

Miért kedvelt nyaralási célpont Horvátország?Mi magyarok elsősorban a Balaton partján szeretjük tölteni a nyaralásunkat, de számos egyéb kedvelt nyaralási célpont van. Az egyik legnépszerűbb a Balaton mellett horvát nyaralás. Nézzük meg, hogy miért szeretünk Horvátországba utazni.

A Horvátország fő vonzereje természetesen a tengerpart, a legtöbb horvát nyaraló a tenger melletti településeket szokta célba venni. A tengerpart ugyanis mind a strandolás, mind a kikapcsolódás, városnézés, kirándulások tekintetében az élen jár. Gyakori mondás, hogy a tengert egyszer látni kell életünkben, és sokan vannak olyanok, akik egyszer a tengerparton nyaralnak, utána minden évben vissza szeretnének menni.

A másik legfontosabb szempont nyaralások során a nyaralás ára. Amíg korábban a horvát nyaralások drágábbak voltak, mint egy balatoni nyaralás, addig ma már nincsenek igazán különbségek a két hely között. A szállás és az egész nyaralás ára is hasonló szinteken mozog. Utazni persze kicsit többet kell a horvát tengerpartért, de ma már szinte végig autópályán lehet menni, így nagyon kényelmes és gyors az út.

Mivel a nyaralásokat hónapokkal előre le kell foglalni, ezért nem lehet előre tudni, hogy milyen idő lesz a nyaralás alatt. A tengerparton viszont kis túlzással egész nyáron forróság van, így sokkal kisebb az esélye annak, hogy pont rossz időt fogunk ki a nyaralás idejére.

Mi tartozik még hozzá a kiváló nyaraláshoz? Hát persze, hogy a finom ételek. Horvátországban ebből sem lesz hiány, köszönhetően a helyi jellegzetességeknek és a tengeri ételeknek.