A legfrissebb cégkivonat a legjobb

A legfrissebb cégkivonat a legjobbEgy cégkivonat felhasználására 30 napunk van, ugyanis a dokumentum a kiállítást követően 30 napig érvényes. Ha nem hivatalos ügyintézéshez szeretnénk használni a cégkivonatot, hanem csak a tartalmára (tehát a cég adataira) vagyunk kíváncsiak, akkor viszont érdemes törekedni arra, hogy minél frissebb legyen a dokumentum.

A cégkivonat a cégjegyzékben szereplő információkat tartalmazza, tehát azokat, melyek a dokumentum kiállításának pillanatában igazak egy vállalkozásra. Minél régebbi tehát a dokumentum, annál nagyobb az esélye, hogy a benne szereplő adatok nem felelnek meg a jelenlegi valóságnak. Ez az oka többek között annak is, hogy az akár hetekkel, hónapokkal korábban készült ingyenes cégkivonatot nem fogadják el egyetlen hivatalos ügyintézés során sem. A hiteles cégkivonatoknál a 30 napos érvényesség pont annyi idő, amikor a tartalma még elég nagy valószínűséggel aktuális a 30. napon is, és elegendő időt biztosít arra, hogy be lehessen szerezni és fel lehessen használni a dokumentumot.

Ha azonban pl. szerződéskötés előtt állunk, és a másik felet szeretnénk leellenőrizni, akkor érdemes minél frissebb cégkivonatot használni erre. Hiába érvényes maga a cégkivonat, a 29 napos és az 1 napos cégkivonat tartalma között lehetnek eltérések. Mivel egy hiteles cégkivonatot pár perc alatt be lehet szerezni az online rendelésnek és kézbesítésnek köszönhetően, ezért akár közvetlenül egy szerződés aláírása előtt is be lehet szerezni azt a maximális biztonság érdekében.