Hibaüzenet

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/chroot/home/szepilon/tanulasmodszertan.hu/html/includes/bootstrap.inc 1389 sor).

Hogyan működik a lézeres szőrtelenítés?

Hogyan működik a lézeres szőrtelenítés?Az általános szőrtelenítő megoldásokat valószínűleg nem kell senkinek bemutatni, mert ránézésre látszik, hogy a borotválás vagy a gyantázás hogyan működik, hogyan távolítja el a felesleges szőrszálakat. A lézeres szőrtelenítés azonban már nem ennyire magától értetődő, még ránézésre sem lehet látni, hogy pontosan mi is történik a kezelés során.

A lézeres szőrtelenítést egy speciális, külön erre a célra kifejlesztett lézer készülékkel végzik. A komolyabb helyeken a diódás szőrtelenítést alkalmazzák, amely jobb és hosszabb eredményt tud biztosítani. Mindegyiknek ugyanaz a működési mechanizmusa azonban.

A lézer egy fénysugarat juttat a szőrszálba, ez a fénysugár lesz az, ami a szőrtelenítést eredményezi. A folyamat a következő. A szőrszálban melanin található, ez a melanin adja a szőrszál sötét színét. Minél sötétebb tehát egy szőrszál, annál több a melanin benne. A lézerfény ezt a melanint „támadja”, ezért van az, hogy a sötétebb szőrrel rendelkezők esetén eredményesebb a lézeres szőrtelenítés.

A lézeres szőrtelenítő készülék a szőrszálba juttatja tehát a fénysugarat, ami ott hővé alakul és a szőrtüszőig halad. Mivel egészen a szőrtüszőig eljut a hő, így nem csak felületi szőrtelenítést végez a technológia, hanem teljeset. Ehhez azonban több alkalomra van szükség. Nem kell azért megijedni, már az első alkalom után jelentősen lelassul a szőr növekedése, néhány alkalom után pedig már csak emlékeztető kezelésekre lesz szükség, évente kb. egyszer.