Nőnap alkalmából

Ha azt mondom Isten éltesse a nőket az ő napjukon, azt is mondom, hogy Isten éltesse az olvasóinkat, előfizetőinket, levélíróinkat. Ők ugyanis csaknem kizárólag – nők.

Hogy ez miért van így, annak sok oka van, amit most nem fogunk szétszálazni. Marad a tény: a gyermekek körüli fizikai, szellemi és lelki tennivalókat iskoláskorban is összehasonlíthatatlanul nagyobb arányban végzik az anyák, mint az apák.

Mi férfiak a legtöbbször az időre hivatkozunk, az ugyanis kétségkívül nagy úr az életünkben. „Egyszerűen nincs időm arra, hogy foglalkozzak még a gyerekkel is!” – ismerős ez a fordulat az estig a család megélhetéséért dolgozó apáktól.  Ugyanezek az apák ma – részben a rossz lelkiismerettől hajtva – nőnapi virágcsokorral rukkolnak majd elő, amikor a szokottnál kicsit korábban hazaérnek.

 

 

Vekerdy Tamás gyermekpszichológus  rövid video üzenete éppen nekik szól – kérdés, hogyan jut el hozzájuk? Hiszen pont az a probléma, hogy tanulási, gyereknevelési ügyekben tanácsot, információt, segítséget kínáló helyeket, például a mi portálunkat is, szinte csak nők látogatják. Ezt a komoly ellentmondást úgy lehet ügyesen feloldani, ha az anyák, feleségek ma este az ünnepelt jogán leültetik életük párját a képernyő elé, és együtt megnézik ezt az alig két perces üzenetet. Vajon milyen hatást vált ki a népszerű gyerekpszichológus tanácsa? Lehet ez akár egy kísérlet is: örömmel közzé tesszük olvasóink ezzel kapcsolatos bármilyen tapasztalataikat, kérésre természetesen névtelenül.

 

Kattintson a videóhoz

 

Varga Dániel

 

ui.: Nagyon boldog nőnapot neked is, Anya! :) 
-/--@